Top Badkamer
Thuiswinkel Waarborg
Merk
Kleur
Materiaal
Afmeting (cm)
Vorm
Hoogte incl. poten (mm)
Vrijstaande baden
Vrijstaande baden

Vrijstaand Bad in Solid Surface


Eén van de laatste trends in de badkamer is het toepassen van solid surface materiaal voor o.a. het ligbad. Een vrijstaand bad van Solid Surface geeft de badkamer een trendy look en wordt door diverse architecten aanbevolen in de badkamer. Door het naadloos karakter van solid surface kunnen prachtige vormen van vrijstaande baden ontworpen worden. Enig nadeel van een solid surface vrijstaand bad is het gewicht, veelal begint het gewicht van een vrijstaand bad van solid surface vanaf 100kg.

Solid surface is een hoogwaardige kunststof die uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen, onder andere voor vrijstaande baden in Solid Surface.

Solid surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een nieuwe generatie van gegoten of gespoten minerale polymeer-producten. Solid surface is een mix van speciale harsen met minerale vulstoffen op aluminiumbasis. Het homogene materiaal kan op verschillende manieren worden samengesteld, maar is meestal een binding van een hars met aluminiumtrihydraat (ATH) en kleurdragers. ATH is een vlam-vertragende vulstof die normaal gesproken aan polyester-, vinylester- en epoxyharsen wordt toegevoegd om ze brandvertragend te maken.

Solid surface is een massief, niet-poreus materiaal
Het is een homogeen mengsel van een speciaal hiervoor ontwikkelde polyesterhars en minerale vulstoffen. De hoogwaardige polyesterhars geeft solid surface een mooie, zuivere kleuring.